пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Жителей Славянска приглашают отметить Пасху в Трускавце. Расходы на себя берёт приглашающая сторона

Жителей Славянска приглашают отметить Пасху в Трускавце. Расходы на себя берёт приглашающая сторона

На официальной странице Трускавецкого городского совета и исполнительного комитета выложено обращение городского головы Руслана Козыря к Неле Штепе. Он приглашает мэра и депутатов Славянска в Трускавец для проведения общей сессии, а жителей города для празднования Пасхи. Стоит отметить, в обращении указано, что расходы по проживанию, экскурсиям и питанию славянцев берёт на себя приглашающая сторона.

Приводим полный текст обращения Руслана Козыря:

Шановні наші партнери!

Між нашими містами-курортами, між громадами наших міст уже давно встановились дружні партнерські стосунки. Сьогодні наше партнерство проходить випробування доленосними і трагічними для України подіями: російськими військами анексовано Крим, біля східних кордонів військова потуга агресора готова до вторгнення, містами сходу та півдня держави проходять масові сутички прихильників єдиної України та сепаратистів. Ці глобальні проблеми відтіснили на задній план людські стосунки, партнерські обов’язки. Тим більше, що на цілу низку проблем ми дивимось під різним кутом зору. Те, що сталося, це наш спільний біль. Сьогодні всі наші зусилля мають бути направлені на збереження єдиної України, на встановлення миру та злагоди між нашими регіонами, на відстоювання територіальної цілісності держави. 

Поділяємо оптимізм звернення міського голови Слов’янська Неллі Штепи до громадян: «Мы с вами живем в прекрасной стране, земля которой богата, а люди мудры. Наше государство стало на путь серьезных перемен. И я уверена, что наша мудрость, наше трудолюбие, стремление к взаимопониманию помогут преодолеть все трудности и преграды. И все у нас будет хорошо». 

Підтримуємо слова звернення депутатів Словянської міської ради: «Мы, депутаты Славянского городского совета, осознавая всю трагичность и серьезность нынешней ситуации в стране, ставящей страну на грань раскола, выступаем с инициативой проведения открытого диалога на уровне депутатов областных, городских и районных советов из разных регионов Украины.

Сохранение территориальной целостности и суверенитета страны – это жизненно важная задача, стоящая ныне перед народом Украины».

Ми підтримуємо ці звернення. Ми солідарні з вами.

Пропонуємо раз і назавжди відкинути дискусії про те, що нас роз’єднує. Ми різні за партійною та конфесійною приналежністю, за мовою спілкування… Але всі ми є громадянами однієї держави України, сповідуємо загальнолюдські цінності і готові їх відстоювати. Ми любимо Тараса Шевченка і Василя Стуса, шануємо Сергія Єсеніна і Федора Достоєвського. Ми разом гордо співаємо Гімн «Ще не вмерла Україна». Ми живемо під одним небом і на одній землі і хочемо миру та злагоди, правди та справедливості, доброї долі для своїх дітей. Ми готові захищати нашу Україну до загину. І це єдине, що сьогодні має вагу.

Запрошую Вас, шановна Неллі Ігорівна, як міського голову міста Слов’янська, а також депутатів Слов’янської міської ради до міста Трускавця для проведення спільної сесії наших міських рад. Вважаю, що нам під силу напрацювати та прийняти спільні рішення щодо подолання недовіри між східними та західними регіонами України, подати приклад єднання та партнерства. Такі наші кроки допомогли би всьому суспільству в цей непростий історичний час стати плече до плеча, примножити нашу силу та віру в щасливе завтра нашої держави і нашого народу.

Вже традиційно хочу запросити громадян і дітей Слов’янська до нашого міста Трускавця на святкування Світлого Великодня. Ці святкування у нас завжди проходять піднесено й урочисто. Витрати за проживання, харчування та екскурсії під час перебування у Трускавці беруть на себе трускавчани. Віримо, що в такий спосіб ми крок за кроком зможемо подолати стереотипи, розтопити лід взаємної недовіри та взаємних побоювань, зміцнити нашу дружбу, запізнати традиції сходу і заходу єдиної України.

Ще раз хочу запевнити вас у тому, що у Трускавці панує атмосфера миру та спокою, доброзичливості та пошани до людей, які спілкуються іншими мовами та сповідують інші віри. За увесь час цих доленосних для України подій, які ми називаємо Майданом, у нашому місті Трускавці не було жодних провокацій, агресивних випадів чи насильства. Зберігається нормальний ритм життя, працюють усі санаторно-курортні заклади. При тому, що місто Трускавець є глибоко патріотичним українським містом, яке живе життям своєї країни, все-таки ми усвідомлюємо свою важливу місію: бути зразком світоглядної толерантності, пропагувати й утверджувати загальнолюдські цінності. Прийміть найщиріші побажання добра та миру від мене особисто, як міського голови, від депутатського корпусу, від усієї трускавецької громади. Маємо щиру надію, що ваші і наші щирі прагнення впадуть на плідний ґрунт побратимських стосунків і зійдуть миром і добром для усього нашого народу. 

З повагою,

Трускавецький міський голова Руслан Козир 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (5)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Екатерина 26 марта 2014 г.   10:29
А обращаться куда????? Я тоже не против с семьей поехать!
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn