суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

Портативна зарядна станція: як працює, сфери використання

Портативна зарядна станція: як працює, сфери використання

Бажання забезпечити енергонезалежність свого домоволодіння більш ніж виправдане, як з огляду на світові тренди, так і з точки зору складної ситуації з енергопостачанням у країні. Існує декілька доцільних способів розв’язання цієї проблеми.

Наприклад, павербанки. Але їхньої потужності вистачає лише для зарядки чи короткочасного живлення мобільних гаджетів.

Інша справа — генератори. Вони можуть підтримувати працездатність практично будь-якої побутової техніки, залежно від потужності. Але можливість їх використання обмежується відкритими майданчиками, що значно зменшує сферу застосування.

Портативні зарядні станції займають проміжну ланку, їхні можливості майже не поступаються генераторам, а компактні розміри, відсутність шуму та шкідливих викидів робить можливим застосування як у похідних умовах, так і у квартирах.

Як працює зарядна станція

Оскільки джерелом електроенергії є акумулятор, то це той самий павербанк, але набагато потужніший. Крім живлення гаджетів, ЗС має розетки на 220 В, що дозволяє підключати різну побутову техніку. Єдиною умовою використання портативних мініелектростанцій є підтримка батареї в зарядженому стані.

Для цього можна використовувати як звичайну розетку, так і автомобільний прикурювач. Більшість сучасних моделей підтримує зарядку від сонячних панелей.

Час, який потрібен для відновлення ємності батареї, залежить від характеристик ЗС та способу заряджання, коливається в межах від однієї до 4–8 годин.

Варіанти використання портативних станцій

Якщо потужність мініелектростанції не перевищує 700 Вт, вона зможе живити невибагливі щодо енергоресурсів пристрої (смартфони, планшети, роутери), світлодіодні лампи та навіть газовий котел.

Більш солідні моделі, потужністю до 2 кВт, можна використовувати для живлення холодильників, бойлерів, кондиціонерів. Якщо є необхідність забезпечити електроенергією всю квартиру, то потрібно купити зарядну станцію потужністю від 5000 Вт.

За допомогою таких джерел живлення можна забезпечити аварійним електропостачанням квартири, магазини, невеликі офіси, майстерні тощо. Особливих протипоказань для їхнього використання в місцях, де повністю відсутня централізована мережа, немає, особливо за наявності можливості зарядки від сонячних панелей.

Саме такі ЗС дуже допомагають нашим військовим, заряджаючи тепловізори, рації, безпілотники та інше обладнання у важких польових умовах.

Оскільки вага середніх за потужністю станцій складає 4–7 кг, їх можна назвати транспортабельними. Невеликі габарити дозволяють без особливих проблем використовувати їх у малих приміщеннях, вони не займають багато місця в багажнику автомобіля.

Для зручності виробники оснащують такі вироби ручками для переноски або чохлами. Є моделі з функцією швидкої та навіть бездротової зарядки.

Мініелектростанції можуть мати й інші додаткові функції:

  • дисплей, що допомагає контролювати стан пристрою;
  • віддалене управління через мобільний застосунок;
  • інтеграція з системами «розумний дім» тощо.

Чим більше таких функцій у портативної зарядної станції, тим вона дорожча. Тому перед купівлею важливо визначитися, чи потрібні вам ті чи інші додаткові можливості, щоб не переплачувати.

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn