суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

Які медичні ліжка підходять для лежачих хворих

Які медичні ліжка підходять для лежачих хворих

Медичне функціональне ліжко може знадобитися в різних ситуаціях: тяжка хвороба, вроджена або набута інвалідність, складна травма. Якщо провести паралель з класичними ложами, конструкція функціональних варіантів більш складна. Крім одноелементних, у продажу присутні моделі з двома, трьома і навіть чотирма рухомими секціями.

Змінюючи положення ліжка, пацієнтові можна підняти тільки голову чи ноги, і навіть посадити його, немов у кріслі. Тобто разом з секціями конструкції змінюватиметься і розташування хворого.

Якими бувають конструкції за типом управління

Виробники медичних ліжок пропонують продукцію таких видів:

  • Механічна. Зміні положення секцій сприяє черв'ячний механізм. Сам хворий не зможе цього зробити. Йому необхідна допомога. А от помічник легко прокрутить ручки за ходом стрілок годинника.
  • З електроприводом. Зміну положення елементів спричиняє електричний мотор. Більшість таких моделей оснащена пультом керування. Вони зручні у використанні для помічника, а також самого пацієнта. Щоб кут нахилу певної секції змінився, достатньо натиснути на відповідну кнопку. Таким же чином змінюється і висота ліжка. Така опція повинна бути передбачена конструкцією. Якщо це реанімаційне ліжко, відповідні кнопки мають бути вбудовані в корпус конструкції. Тобто головною перевагою ліжка з електричним приводом є можливість регулювання свого становища пацієнтом без докладання особливих зусиль.
  • З пневматичним приводом. Щоб відрегулювати функціональне ліжко, треба використовувати педаль. Щоб змінити положення секцій, на неї потрібно наступити ногою.

Якими бувають конструкції щодо кількості секцій

В односекційних моделях регулювання відсутні. Компактні, рівні суцільні ложа відносяться до бюджетних моделей.

Ліжка, розділені на два елементи, мають рухому верхню частину. Завдяки їй піднімається верх тулуба пацієнта. Кут нахилу може бути до 80 градусів.

В трисекційних варіантах регулюється не тільки верхня частина під тулубом. Вони дозволяють згинати ноги в колінах. Кут, у середньому, сягає сорока градусів.

Чотирисекційні ліжка для хворих людей є найбільш комфортними. Вони нагадують попередні моделі. Але під «п'ятою точкою» користувача  знаходиться нерухома секція. Це робиться для більшої зручності пацієнта.

Які ще опції можуть бути присутні в конструкціях

Продукція, виготовлена сучасними виробниками, має функціонал, спрямований на комфорт як самого користувача, так і того, хто за ним доглядає:

  • Вертикальний підйом. За наявності такої функції можна змінити висоту розташування ложа щодо підлоги. Така опція може знадобитися, коли людину потрібно пересадити на туалетний стілець, інвалідне крісло.
  • Переворот. Лежачого хворого інколи треба перевертати. Для зміни постільної білизни, проведення призначених лікарем процедур. Бічні рухомі секції, до яких кріпляться спеціальні механізми, спрощують здійснення переворотів.
  • Кардіо-крісло. Опустивши секцію під ногами нижче основного рівня ліжка, людину можна посадити в повноцінне крісло. Для цього не потрібні зайві навантаження.
  • Туалетне пристосування. Медичні ліжка для лежачих хворих іноді оснащуються спеціальним горщиком. Це зручно при догляді за пацієнтами, які надто ослаблені і не можуть вставати. Здійснювати маніпуляції на такому ліжку можна, не піднімаючи хворого.
  • Положення Тренделенбурга. Спеціально розроблені конструкції дозволяють укласти пацієнта на спину. Його таз при цьому буде розташований вище за рівень голови під кутом в 45 градусів. Це необхідно при деяких операціях та хворобах.

Функціональні медичні ліжка для хворих також оснащуються столиками для їди, роботи, кріпленнями для крапельниць тощо.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn