вторник, 18 июня
img

НОВОСТЬ

Як правильно використовувати мікрозайми, щоб не потрапити в боргову яму

Як правильно використовувати мікрозайми, щоб не потрапити в боргову яму

Мікрозайм є справжнім рятівником у ситуаціях, коли гроші потрібні терміново, а можливостей позичити у друзів чи рідних немає. Однак неправильне використання цього фінансового інструменту може призвести до серйозних фінансових проблем. Пропонуємо 5 лайфхаків, які допоможуть розумно користуватися швидкими кредитами та не потрапити в боргову яму. 

 

Оцініть свою потребу і можливості повернення

 

Цей момент є найважливішим з усіх, бо від нього залежить сам факт звернення до МФО. Перед тим як взяти терміновий кредит, ретельно оцініть свою фінансову ситуацію. Визначте, чи дійсно вам потрібні ці гроші та чи зможете ви їх повернути вчасно. Розгляньте всі можливі джерела доходу та продумайте витрати на найближчий період, щоб зрозуміти, чи зможете ви впоратись із додатковими фінансовими зобов'язаннями.

 

Виберіть надійну МФО

Відшукати правильну мікрофінансову організацію (МФО) — важливий крок, що допоможе уникнути багатьох проблем. Ось кілька критеріїв, що допоможуть зорієнтуватися:

  • Переконайтесь, що МФО має ліцензію на надання фінансових послуг і позитивні відгуки від позичальників.
  • Виберіть компанію, яка надає чіткі та прозорі умови кредитування, без прихованих комісій.
  • Порівняйте відсоткові ставки та комісії різних МФО. Віддайте перевагу тій, що пропонує найвигідніші умови.

Надійні МФО завжди готові допомогти своїм клієнтам і надати вичерпну інформацію щодо умов кредитування. Тож не соромтеся ставити питання службі підтримки та оцініть швидкість та якість відповідей.

 

Розраховуйте суму та термін кредиту правильно

 

Це дуже важливий етап підготовки, бо від нього залежить кінцева сума, яку доведеться сплатити за користування грошима. Відсотки за позиками в МФО нараховуються щоденно, тому не варто позичати більше, ніж вам реально потрібно. Визначте оптимальний термін кредиту, враховуючи свої фінансові можливості, щоб уникнути прострочень. Одна з переваг кредитів МФО — можливість повернути кошти в будь-який момент без штрафів та інших покарань. Краще врахувати непередбачувані обставини та мати кілька днів у запасі, ніж не встигнути повернути борг вчасно.

 

Уникайте пролонгацій і рефінансувань

 

Пролонгація кредиту чи його рефінансування можуть здатися привабливими варіантами, якщо виникають труднощі з поверненням боргу. Однак ці рішення часто призводять до збільшення боргового навантаження через додаткові відсотки та комісії. Якщо ви розумієте, що не можете повернути кредит вчасно, краще заздалегідь звернутися до кредитора та спробувати домовитися про реструктуризацію боргу на більш вигідних умовах.

 

Слідкуйте за своєю кредитною історією

 

Хороша КІ — один з основних факторів, що впливають на фінансову репутацію. Регулярно перевіряйте її на сайті УБКІ та стежте за тим, щоб не допустити прострочень. Це допоможе уникнути проблем з поточними кредитами та підвищить шанси на отримання вигідних умов кредитування в майбутньому.

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn