суббота, 27 апреля
img

НОВОСТЬ

Нестача магнію в дитячому організмі: симптоми та методи протидії

Нестача магнію в дитячому організмі: симптоми та методи протидії

Магній є важливим мінералом, який відіграє провідну роль у більшості фізіологічних процесів в організмі. Він незамінний для сталої роботи нервової системи, м’язів, серця та інших функцій. Магній є дуже важливим у період активного дитячого росту, тож його нестача може мати серйозні наслідки для здоров’я та розвитку малечі. Пропонуємо дізнатись більше про 10 найпоширеніших ознак дефіциту мінералу, а також ефективні шляхи протидії такій проблемі.

10 ознак нестачі магнію в дитячому організмі

Дефіцит магнію може призвести до розвитку цукрового діабету, коронарної хвороби серця та аритмії. Саме тому важливо своєчасно звернути увагу на тривожні симптоми та у разі їх наявності негайно звернутись до лікаря за додатковою консультацією. Серед найтиповіших ознак нестачі магнію можна виділити:

1. Наявність м’язових судом, які виникають вночі або під час фізичного навантаження (наприклад, бігу чи стрибків). Така проблема виникає через вплив магнію та м’язову контракцію та розслаблення.

2. Відчуття слабкості та загальної втоми. Ця проблема виникає на фоні того, що магній бере активну участь у метаболізмі енергії. Його дефіцит може впливати на ефективне використання енергії дитячим організмом.

3. Роздратованість. Магній необхідний для підтримки нормального функціонування нервової системи. На тлі його нестачі можуть виникати різноманітні порушення в роботі дитячого організму.

4. Зниження активності. У разі нестачі магнію дитина може відчувати нездатність до фізичної активності. На цьому тлі навіть звичайні прогулянки можуть здатися справжнім випробуванням для малюка.

5. Проблеми із навчанням. Оскільки магній має прямий вплив на нервову систему, його нестача може спровокувати проблеми з пам'яттю та когнітивними функціями загалом. Тож можуть з’являтися порушення пам’яті, проблеми з концентрацією та загальне погіршення навчальних успіхів.

6. Порушення сну. Магній має вплив на вироблення та регулювання мелатоніну — спеціального гормону, який контролює цикли сну та бадьорості. Нестача мінералу може спровокувати не тільки неспокійний сон дітлахів, але й безсоння.

7. Проблеми з апетитом. Магній має важливе значення для правильного функціонування травної системи. Через його нестачу може спостерігатись як знижений апетит, так і втрата цікавості до їжі.

8. Проблеми із кістками та зубами. Нестача магнію призводить до погіршення кісткової щільності.

9. Сухість шкіри та її лущення. Для нормального функціонування бар'єрних властивостей шкіри необхідно дотримуватись балансу магнію в дитячому організмі. В іншому випадку можуть проявлятися ознаки запалення.

10. Порушення серцево-судинної системи. Нестача магнію може викликати порушення серцевого ритму, а також підвищену чутливість до стресу.

У разі появи таких симптомів варто звертатись до педіатра, який призначить необхідні аналізи. Це дозволить визначити точні причини поганого самопочуття дитини, а також призначити необхідну терапію.

Корекція дефіциту магнію

Для боротьби з нестачею магнію в дитячому організмі в першу чергу варто звернути увагу на раціон: його обов’язково слід наповнити продуктами, багатими на цей мінерал. Серед найкорисніших продуктів можна виділити:

  • пшеничні та вівсяні висівки;
  • насіння гарбуза;
  • кунжут;
  • мигдаль, кеш’ю, кедрові горіхи, арахіс, волоський горіх;
  • соєві боби, квасолю;
  • рис;
  • куряче яйце;
  • сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага, фініки);
  • спаржу;
  • зелені яблука;
  • листя салату, шпинат;
  • солодкий перець;
  • банани;
  • авокадо.

Втім не слід забувати, що при термічній обробці та заморозці продуктів втрачається приблизно половина корисних речовин. Саме тому рекомендовано у разі можливості вживати продукти у свіжому вигляді.

Для поповнення балансу мінералу в організмі лікар може призначити спеціальні харчові добавки. Наприклад, магній для дітей без цукру від Natures Plus не тільки має корисну дію (є ефективним при занепаді сил, розладах нервової та серцево-судинної систем тощо), але й має приємний смак вишні, завдяки чому малеча із радістю щодня отримуватиме необхідну добову кількість мінералу. Не слід забувати, що вживання препаратів варто здійснювати згідно з інструкцією та в жодному разі не перевищувати дозування. Окрім монодобавок, можуть знадобитися й спеціальні мультивітаміни для дітей, які мають збалансований склад та містять найважливіші корисні речовини для підтримки зростаючого організму.

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn