пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Що читав, де відпочивав та чим пишався в минулому році міський голова Слов'янська Вадим Лях

Що читав, де відпочивав та чим пишався в минулому році міський голова Слов'янська Вадим Лях

Вадим Лях, міський голова Слов’янська, розказав Свои.Сити про підсумки минулого року та цікаві події, які довелося пережити в 2019-му. Йому поставили декілька питань і ось які відповіді надав очільник міста.

Головна подія в місті в 2019 році, яка запам’яталась та про яку хочеться розповісти

Для мене головною подією став запуск озера Вейсове. Кошти державного фонду регіонального розвитку дозволили вивести це місце відпочинку на новий рівень. Вважаю це знаковим моментом, тим більше, що ми позиціонуємо себе як місто-курорт.

Почти 20 миллионов вложили в пляж на озере Вейсово в Славянске. Стоит ли там отдыхать?

Хоча не менш важливими є і проєкти, що в роботі: ремонт пологового будинку, поліклініки №2 та прозорого офісу для надання адміністративних послуг.

Хто вас здивував минулого року?

Мене не припиняє дивувати Ілон Маск. Підприємець з нестандартним мисленням руйнує вікові традиції ведення бізнесу. Мені імпонує його креативний підхід до дійсності.

Де ви відпочивали торік та в якому місті/регіоні/країні побували?

Відвідав Польщу, Іспанію та Єгипет. Це були короткі поїздки, назвати їх відпочинком складно. Раніше мені вистачало тижня, щоб відновити сили. Минулого року відпустка здалася замалою.

Втім, у мене завжди є можливість виїхати на природу біля Осколу чи Сіверського Дінця. Тут душа відпочиває найбільше.

Прочитана минулого року книга чи побачений фільм/серіал, які вплинули на вас

Я стежу за кіноновинками, але виділити якусь особливу стрічку за минулий рік не можу. Остання книга, яку читав – скандинавський детектив Ю. Несбьо "Ніж". За сюжетними лініями мені подобається шукати приклади  з життя звичайних людей в успішній країні.   

Загалом скандинавські детективи Ю Несбьо та Стіга Ларссона підкорили весь світ сміливими сюжетами, соціальною критикою та аналізом політичної ситуації.

У 2020 році війна завершиться і всі окуповані міста повернуться під українську юрисдикцію?

Цього року? Ні. На жаль, війна не завершиться, і міста не повернуться.

Мені здається, що домовитись про завершення війни буде простіше, аніж реінтегрувати людей. Ми вже маємо ціле покоління, що зростає в інших умовах, з іншими цінностями та настановами. Це справа не на один рік.

У вас є право розпорядитися 3 мільйонами гривень для розвитку міста або району. Куди б ви їх витратили?

Витрачати значні кошти на короткострокові цілі, як на мене, – помилково. Для нашого міста однією з головних проблем є водозабезпечення. Ми дещо покращили ситуацію у мікрорайоні Артема, але в планах – будівництво центральної фільтрувальної станції. Проєкт забезпечить місту незалежність від комунальних або приватних водопостачальників. Приблизна вартість робіт – якраз три мільйони, але доларів.

Людина, до думки якої ви дослухалися минулого року

Я практично не дивлюсь телевізор чи ток-шоу, але стабільно відстежую статті та відео кількох експертів. Здебільшого мене цікавлять знавці економічних і бізнесових напрямків. Лідери мого рейтингу – Юрій Романенко, Михайло Кухар, Дмитро Джангіров, Сергій Гайдай. Саме вони найчастіше правильно оцінюють економічну ситуацію, видають робочі поради та роблять доцільні висновки.

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (7)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth СЕПАР 23 января 2020 г.   21:45
ЦРУ опубликовало более 13 млн страниц архивных документов, среди которых 300 посвящены лидеру Организации украинских националистов (ОУН) Степану Бандере, пишут СМИ. Документы были рассекречены 15 лет назад, но попали в общий доступ только сейчас, передает «Звезда». Среди бумаг имеется 4-страничный доклад американской разведки, который датирован 1951 годом, он называется «Степан Бандера и Украинское государство в 1941 году». «30 июня 1941 года украинский фашист и профессиональный агент Гитлера Степан Бандера (агентурная кличка Консул 2) провозгласил во Львове воссоздание государства Западная Украина», – говорится в документе. Под документом есть подпись «Рассекречено в соответствии с законом о разоблачении нацистских военных преступников». В нем описываются преступления на территории, оккупированной фашистами. «10 тысяч евреев было уничтожено в ходе всего одной операции на границе с Закарпатской Украиной. Венгерские жандармы перевезли их с территории, оккупированной Венгрией и Германией. На границе их передали представителям вооруженных отрядов Бандеры, которые вывезли их в неизвестном направлении... Всего за 5 недель существования «государства» Бандеры было уничтожено 5 тыс. украинцев, 15 тыс. евреев и несколько тысяч поляков», – отмечается в докладе.
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn