среда, 24 апреля
img

НОВОСТЬ

Підприємниця зі Слов'янська відкрила компанію з обсмаження кави та кав'ярню "Чайкофский": чи вдається привчати мешканців до якісної продукції

Підприємниця зі Слов'янська відкрила компанію з обсмаження кави та кав'ярню "Чайкофский": чи вдається привчати мешканців до якісної продукції

Підприємниця зі Слов'янська відкрила компанію з обсмаження кави, кав’ярню «Чайкофский» у Миколаївці та створила власну торгову марку «Tobi coffee». А баристою у кав’ярні працює хлопець, який  був мінером у ЗСУ. Історію розвитку бізнесу розказують Свои.City.

У 2014 році Анфіса Миколаєва виїхала зі Слов'янська. Спочатку в Коблево (Одеська область), де працювала адміністратором у готелі. У липні повернулись, але роботи не було, тому поїхали до Харкова. Там вона познайомилась з майбутнім чоловіком і незабаром зіграли весілля. Анфіса працювала менеджером з поставок кави та кавових машин. Вона досконало вивчила все, що пов'язано з кавовим зерном, обсмаженням та створенням композицій.

Робота їй дуже подобалась і вона зростала як спеціаліст. Їхня родина почала заощаджували кошти, щоб купити квартиру у Харкові. Але бажання розвитку і довгі розмірковування привели до рішення вкласти заощаджені кошти у бізнес, яким вже захопилась і хотіла цим займатись.

У березні 2017 року Анфіса повернулась у Слов’янськ і почала крокувати до відкриття компаніі з обсмаження кави. Кавообсмажувальну машину – ростер купила на Українському заводі технологічного обладнання. І одночасно почалась робота зі створення власної торгової марки.

На започаткування бізнесу сім’я Миколаєвих вклали всі заощаджені кошти: близько 250 тис грн. – це закупка обладнання та перших партій кавових зерен.

Назву торгової марки вдвох з чоловіком вигадади несподіванно:

- Ми каву кому робимо? Всім людям! А всі люди – це хто? Це я, ти, ми! Так і прийшла назва – «Тобі кава» та була зареєстрована торгівельна марка «Tobi coffee»!

Приміщення для встановлення обладнання знайшлось у Миколаївці, що поряд з Слов’янськом. Колись на цьому місці був магазин, але під час бойових дій власники зачинили свій бізнес і будівля стояла пустою.

Кавовий бізнес вдихнув у нього життя – перше обсмаження відбулось у жовтні, і тоді продали перші 100 грамів кави. Анфіса з таким захватом згадує цей свій перший продаж – навіть був куплений тортик, щоб відсвяткувати цю подію!

Прорив на «Фестивалі їжі» у Краматорську

Місцевий мешканець Миколаївки Сергій Пересічний прийшов працювати на виробництво як механік з обслуговування обладнання, але за цей час він виріс до повноцінного спеціаліста з обсмаження кави.

Задля цього пані Анфіса відрядила його у Харків на спеціальні курси, де він постигав науку обсмаження кавових зерен.

Навчання починається не з обсмаження, а з вивчення того, як росте кавове дерево, де росте, як формується кавове зерно, за якими властивостями відрізняється кава. Зараз він є повноцінним спеціалістом з обсмаження та створення кавових композицій. З ним можна говорити про каву вічно – він знає все! Навіть на смак може відрізнити каву з різних куточків світу – з Індії, Ефіопії, Гватемали або Колумбії.

Виробники не тільки обсмажують каву, а й створюють прекрасні композиції з різних сортів кави, з різними смаками та різним ступенем обсмаження. Кожне зерно різне. В одному явно відчувається кислинка - це кава з Індії. В іншому – яскравий шоколадний присмак. Це – Колумбія чи Гондурас Інколи у смаку кавових зерен ледь відчувається горіховий присмак, - пояснює Сергій. 

Проривом у бізнесі став «Фестиваль їжі», який відбувся у Краматорську у серпні 2018 року, де була представлена свіжообсмажена кава ТМ «Тобі кава». Пані Анфіса згадує, що присутнім представникам кав’ярень дуже сподобався смак кавових композицій, і там же були налагоджені перші бізнес-зв’язки.

Перед Новим роком у Миколаївці підприємниця відкрила невеличку кав’ярню «Чайкофский».

Голова міста Миколаївки Олена Цикунова на відкритті кав’ярні «Чайкофский»

Анфіса розповідає, що досить часто люди просять спробувати каву, перш ніж купити, тому кав’ярня – це саме те місце, де можна перепочити, випити горнятко свіжої кави, ну й звісно, придбати додому.

Вірить, що донеччани «розкуштують» свіжу каву

Кав’ярня – це ще одне робоче місце, створене підприємницею. Молодий хлопець Олександр, який служив у ЗСУ мінером прийшов працювати баристою, і зараз з задоволенням опановує всі тонкощі приготування свіжої кави з додаванням різних присмаків за бажанням клієнта.

Невеличка згуртована команда розвиває свій бізнес, створюючи і культурний осередок у своїй кав’ярні. Нещодавно запрошували дітлахів на розпис пряників, а після цього пригощали всіх смачнючим какао!

Анфіса Миколаєва говорить, що дуже хоче, аби у Донецькому регіоні призвичаїлась культура вживання кави з свіжообсмажених зерен. Адже у такої кави зовсім інший смак!

- Для мене дуже важливо донести цінність споживання кави свіжого обсмажування. Адже це зовсім інша якость, - додає Анфіса.

 

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (1)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth СЕПАР 27 января 2019 г.   18:42
ПЕЙТЕ КАВУ ПЕННУЮ-МОРДА БУДЕТ ОХУЕННАЯ!!!!!!!А ЭНТОГО ХЕРРОЯ ВСУ-ТАКИ ВЫ ПРАВИЛЬНО ЗАСВЕТИЛИ БУДЕМ ЗНАТЬ КОГО ВЕШАТЬ НА СТОЛБАХ!!!!!!
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn