суббота, 20 апреля
img

НОВОСТЬ

У Святогірську представники виконкому та деякі очільники підприємств комунальної власності вдалися до банальних крадіжок деревини

У Святогірську представники виконкому та деякі очільники підприємств комунальної власності вдалися до банальних  крадіжок деревини

  Одним із основних природних ресурсів міста Святогірськ є наявність зелених насаджень  загального користування з вільним доступом, які виконують рекреаційні функції і призначені для відпочинку населення. Наявність зелених насаджень є важливою передумовою для стратегічного планування розвитку нашого регіону , саме як туристичного.

 Між тим Святогірська влада , яка заходилася створювати план стратегічного розвитку міста до 2020 року і просить на цей документ у громади 70 тис.грн , не тільки не переймається здійсненням ефективних  заходів з охорони та використання зелених насаджень, а навпаки , представники виконкому та деякі очільники підприємств комунальної власності вдалися до банальних  крадіжок деревини, повідомляє "Стоп корупціі - Святогірський підрозділ".

Так, 2 березня цього року, працівники місцевої Слов'янської прокуратури разом зі Святогірським Стопкором виявили рубку дерев на земельній ділянці, що належить ТОВ "Старий замок".

 Цей випадок є прикладом вдалої співпраці ГО Стопкорупції з державними інституціями влади, а саме, прокуратури, поліції, Державної екологічної інспекції в Донецький області. З моменту виявлення незаконної рубки дерев до  вироку суду про штрафні санкції та відшкодування збитків пройшло всього 20 днів.

Прокуратура виявила злочин, СтопКор звернувся до поліції з заявою, надав медійності, Державна екологічна інспекція швидко виїхала на місце та нарахувала очевидні збитки, поліція провела розслідування, прокуратура звернулась до суду.

Причетність ЧЛЕНА ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТА Святогірської міської ради, директора пансионата Пономаренко В.А. до крадіжок деревини  були настільки очевидними, що суд забов'язав його  сплатити до міського бюджету Святогірська понад 24 тис 902 грн.. збитків за  8 порубаних дерев і понад 5 тис .грн штрафу.  (ще знищено 82 дерева   ,сума збитків сягає 446 тис. 029 грн.,   Пономаренко від них відхрещується, але якщо дані дерева були передані виконкомом разом з земельною ділянкою ТОВ "Старий замок "під охорону" , пансіонат також сплатить за причинену шкоду.

  Якщо процедура передачі зелених насаджень на баланс ТОВ "Старий замок "не відбувалась, в такому разі сам виконавчий комітет є балансоутримувачем зелених насаджень і СтопКор буде наполягати на притягнені  посадових осіб, відповідальних за благоустрій до відповідальності, в тому числі, вимагати звільнення з посади за невиконання функціональних обов'язків).

  До речі, Державна екологічна інспекція вже неоднаразово надавала приписи посадовим особам виконавчого комітету Святогірської міської ради , щодо невиконання їми повноважень в частині утримання зелених насаджень міста Святогірськ, деякі службовці були оштрафовані . Звичайно , сума штрафів дуже замала в порівнянні з вигодою чиновника  яку він має при безладі, відсутності правил при видалені зелених насаджень.

  Передача зелених насаджень, які є об'єктами благоустрою, на баланс новостворенного комунального підприємства Святогірської міської ради " Сервіскомунбуд",  дало б змогу визначитись з основним балансоутримувачем, почати обліковувати, охороняти та відтворювати природні ресурси міста. Та владі це не потрібно. Вони  не збираються створювати правила для жителів міста, вони його успішно грабують.

  Ось як поводить себе з комунальної власністю громади ще один ЧЛЕН ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ Святогірської міської ради, приватний підприємець Цепелєв А.В.

 

У цьому випадку Донецька Держекоінспекція  разом з нами  також спрацювала на відмінно, прокуратура і поліція - аутсайдери, в залишку - результата нуль.

  А ось ще один порушник природоохоронного законодавства, директор КП " ОДМСОК "Перлина Донеччини "" Остроцький А. Від нарахування значної суми збитків  за знищені зелених насаджень на території закладу , його рятує поки значний сніжний покров , який заважає   порахувати весь обсяг рубок.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (1)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Арсений Петрович 27 марта 2018 г.   15:37
Для Пономаренка эти 25000 пыль.Он в 100000 раз больше нажился на рабочих "Старого замка"
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn