пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Активісти Слов'янська обговорювали, як вирішити у місці проблеми зі сміттям

Активісти Слов'янська обговорювали, як вирішити у місці проблеми зі сміттям

4 листопада у Слов'янську в Платформі ініціатив "Теплиця" відбулася робоча конференція Клубу "Ефективне місто" з визначення алгоритмів вирішення проблеми відходів. На заході зібралися представники Клубів з міста Слов'янська та селища Олександрівка Олександрівського району Донецької області. Про це пише на своїй сторінці у Фейсбукі активіст Денис Бігунов.

Під час заходу представники активної громади цих населених пунктів зробили доповіді щодо конкретних проблем сміття та висунули пропозиції для покращення ситуації.

Зокрема у Слов'янську було надано та погоджено присутніми пропозиції щодо вирішення проблеми збору та вивозу з міста для утилізації відпрацьованих батарейок, які наразі завдають непоправної шкоди здоров'ю населення, просвітньої кампанії серед населення міста щодо сміття, а також пропозиції щодо забезпечення прозорості та покращення інвестиційнонї привабливості сфери поводження з відходами у Слов'янську.

Член клубу "Ефективне місто", представник "Ротарі-Клубу" Слов'янська Олександр Возовик представив присутнім кілька десятків спеціальних контейнерів для збору відпрацьованих батарейок. Контейнери виготовлені за кошти членів Ротарі Клубу міста, а також компанії #СДС і будуть встановлені в публічних місцях Слов'янська.

Представник Ротарі Клубу також оголосив, що Клуб бере на себе всі фінансові витрати щодо обслуговування роботи контейнерів, а також вивезення з міста зібраних таким чином відпрацьваних батарейок для утилізації на спеціальному підприємстві. Представниця ГО "Молодь гуртом", член Клубу "Ефективне місто" Капіталіна Пасікова, повідомила, що її організація готова взяти на себе питання пошуку місць встановлення контейнерів та ведення переговорів з бізнесом щодо цього. Представник мережі супермаркетів "Браво" Максим Перепелиця повідомив, що мережа супермаркетів "Браво" в Слов'янську виступає за встановлення цих контейнерів на їх території. Також в результаті Конференції визначено алгоритм роботи громадськості щодо міської програми поводження з відходами. Для цього планується зробити низку запитів на органи влади та місцевого самоврядування.

Представник Олександрівки, координатор тамтешнього Клубу "Ефективне місто" Сергій Кайдаш у своїй доповіді повідомив, що в Олександрівці наразі виявлені конкретні проблеми, проте в співпраці з місцевою владою визначені та вже розроблено конкретні плани з їх вирішення. Зокрема в Олександрівці запланована просвітня кампанія щодо поводження із ТПВ,будуть встановлені інформаційні таблички, що не лише інформуватмуть про урни для сміття, пластику та відпрацьованих батарейок, а й закликатимуть людей до підтримки чистоти в селищі, депутати селищної ради працюють зі старшими будинків, керівниками підприємств, закликаючи систематично проводити суботники та підтримувати чистоту навколо своїх територій. Також, у парку «Центральний» селищний голова Олександрівки, окрім інформаційних табличок, повідомила, що буде встановлено 37 урн для сміття та спеціальні контейнери для пластику.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (10)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Денди 8 ноября 2017 г.   18:26
А в это время... идут праздничные мероприятия по всей Усраине! Отмечают очередную годовщину Илловайского котла! Кульминацией оных мероприятий будет торжественная стирка обосранных шароваров!!!
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn