суббота, 20 апреля
img

НОВОСТЬ

У Слов’янської бібліотеки п’ять українських митців експонуватимуть свої роботи (анонс)

 У Слов’янської бібліотеки п’ять українських митців експонуватимуть свої роботи (анонс)

23 вересня з 13.00 до 18.00 у приміщенні Слов’янської міської бібліотеки відбудеться унікальна подія. П’ять українських митців експонуватимуть свої роботи, що народилися під час участі в мистецькій резиденції у Слов’янську.

Проекти пройшли шлях від дослідження міста, занурення у контекст соціального, мистецького та економічного життя Слов’янська – до перетворення у фізичну форму – сам твір мистецтва. В своїх роботах митці намагалися знайти точки дотику між Сходом та Заходом. Виставка учасників резиденції в Ужгороді відбудеться 20 вересня.

Проект реалізовує громадська організація «Місто-сад» за підтримки Програмної ініціативи «Громадські ініціативи нової України» Міжнародного фонду «Відродження».

Свої роботи представлять: Алевтина Кахідзе, Марго Дідіченко, Богдан Мороз, дует «Krolikowski Art», група «ТхТ» (Валерія Тарасенко, Станіслав Толкачов та Олександра Халепа), Оксана Чепелик. Кураторами проекту є Женя Кулеба та Алевтина Кахідзе. Женя Кулеба : «Під час реалізації проекту "Межа" дослідження меж, фізичних, у вигляді кордонів, особистих, стало дослідженням можливостей. Митці, які брали участь у резиденціях, працювали зі своїми стереотипами та стереотипами жителів Ужгорода та Слов'янська. У рамках фінальних виставок ми запросимо всіх бажаючих подумати, як сприймати ці особливості різних регіонів як силу, те, що може об'єднувати, а не роз'єднувати країну».

Алевтина Кахідзе : «Коли я була запрошена до проекту «Межа», я міркувала: має бути проект, щоб пасував як на Сході, так і на Заході, аби влучити в серце людини і в Слов’янську, і в Ужгороді. Ми вигадали конкурс «Битва садівників», в якому садівники розповідають про свої сади – про свої рослини і як вони посаджені, щоб визначити межі своїх садів. І це спрацювало як в Слов’янську, так і в Ужгороді. Нам пощастило знайти різницю між садівниками – одні мають стерильні грядки (де навколо культурних рослин – гола земля), а інші – будують дорослі сади. Дорослі сади – це ті, які садівники можуть залишити на деякий час, а їх не окупують бур’яни, як сталося у Слов’янську – після 84-денної окупації (бур’ян виріс вище зросту людини). Ці знання про різність садів ми готові пристосовувати до меж світоглядних».

У рамках резиденцій відбувся перформативний діалог між жителями Слов’янська і Ужгорода через участь в конкурсі «Битва садівників». Куратор Алевтина Кахідзе запитувала людей про їхні городи. Адже в саду немає політики та релігії. Принаймні, так прийнято вважати. Насправді, городи та сади — це місця, де кожен садівник щодня втілює політику. Люди на Сході та на Заході говорили про межу свого саду і про уявлення про межі саду.

Мистецький проект «Межа» виник, щоб знайти та розібратися у протилежних «світоглядних» позиціях та поглядах на події жителів Сходу та Заходу. Митці досліджували брак діалогу між людьми з різних частин України та між поколіннями загалом. Проходив проект у форматі короткострокових резиденцій заради діалогу із жителями віддалених міст України — Слов’янська та Ужгорода на тему самого поняття «межа». У резиденціях створювали умови, за яких люди визначали свої межі та говорили про них. Така резиденція – це експеримент, дослідження та набуття досвіду. Головною метою проекту була спроба відповісти на питання: Що є межею? Якщо говоримо про межу, то чи потрібно її перетинати? Що буде, якщо відмовитись від межі? Кожен із митців дав свої відповіді на запитання та відобразив своє бачення поняття «межа».

 
 
 
 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (1)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Денди 23 сентября 2017 г.   10:08
Настоящая правда всплывет после разгрома Усраины!
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn