пятница, 26 апреля
img

НОВОСТЬ

Активист Денис Бигунов стал патроном проекта «Межа», в рамках которого жители Ужгорода и Славянска попытаются понять друг друга

Активист Денис Бигунов стал патроном проекта «Межа», в рамках которого жители Ужгорода и Славянска попытаются понять друг друга

Основательница организации «Місто-сад» Женя Кулеба, известная жителям Славянска по проекту изменения внешнего облика Шелковичного парка, стала куратором культурного проекта и платформы коммуникации между людьми «Межа».  В рамках этого проекта жители Славянска и Ужгорода попытаются понять друг друга. 

«Мистецький проект та платформа для комунікації між людьми різного віку та регіонів України на тему поняття МЕЖА.

Головні питання проекту - Що є межою? Чи існують межі в реальності, чи межа - це те, що створює окрема людина. Якщо ми говоримо про межу саду, то що за нею? Межа міста, району, регіону, країни - люди сприймають їх по-різному, чи однаково? Чи потрібні межі? Який сенс і функція меж і що буде, якщо ми відмовимося від них, визнаємо їх неспроможність?

Однією з причин конфлікту на Сході України вважається “світоглядний” розрив та атрофія принципу “зрозуміти ближнього”. Брак діалогу між людьми із різних частин України, між людьми різних поколіннь в цілому, провокує поглиблення нерозуміння одне одного і втрату відчуття та сенсу єдності. Припускається, що подолати це можна за допомогою політичних, економічних та ідеологічних метазусиль, але найбільший потенціал “універсального ключа” має саме діалог завдяки мистецтву, оскільки він стосується фундаментальних засад світосприйняття.

Вперше «Межа» відбудеться для жителів віддалених один від одного міст України – Слов’янська та Ужгорода у формі двох короткострокових резиденцій. Завдання резиденції — створити умови, за яких люди почнуть говорити про свої межі. За результатами резиденцій буде створено та експоновано в публічних просторах Слов’янська та Ужгороду два мистецькі проекти.

Також в рамках резиденцій відбудеться перформативний діалог між жителями Слов’янська і Ужгорода через участь в конкурсі «Битва садівників» та показ фільму Віталія Манського «Рідні», - объясняется на странице проекта в Фейсбуке.

В Славянске патроном проекта стал активист Денис Бигунов.

«Особливою рисою проекту Межа є те, що в нього є патрони - значущі для міст люди, які допомагають і підтримують нас.

Надзвичайно важливою для цілого міста Слов'янська людиною є Деніс Бігунов, колишній працівник міської адміністрації (працював під час війни в місті), активіст, активний учасник організації Сильні громади.

Денис - людина, яка завжди допоможе, яка щиро вірить в силу змін і особистої відповідальності.

Резиденти проекту в Слов'янську були зворушенні щирістю розповіді Дениса про життя під час окупації, про нестачу їжі і води, про Нелю Штепу. Ця щира розмова надихнула митців на стоворення проектів, які ми покажемо у вересні.

Денис - це любов», - написала Женя Кулеба на своей странице в Фейсбуке

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (12)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Парк 4 сентября 2017 г.   23:44
Парк Шелковичный прекрасен. Спасибо всем!
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn