четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

У Святогірську розпочалось навчання для дільничних, патрульних офіцерів поліції та офіцерів (ФОТО)

У Святогірську розпочалось навчання для дільничних, патрульних офіцерів поліції та офіцерів (ФОТО)

15-го серпня 2017 року у Святогірську розпочалось навчання для дільничних, патрульних офіцерів поліції та офіцерів з превентивної діяльності у Донецькій області, щодо питань спільної роботи з громадськістю, взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства та попередження і реагування на ґендерно-зумовлене насильство, включаючи домашнє насильство.

У травні-червні такі самі тренінги відбулись у Луганській області. Всього участь у тренінгах візьмуть 300 поліцейських з двох областей. Мета – підготовка офіцерів поліції з питань організації громадської безпеки, співпраці поліції з громадою та попередження/реагування на ґендерно-зумовлене та домашнє насильство.

Тренінги проводять офіцери поліції, що пройшли підготовку в березні цього року, та закордонні фахівці, зокрема представники ПРООН та канадської поліцейської місії в Україні, які розказують про концепцію взаємодії поліції з населенням на засадах партнерства (community policing).

Програма тренінгів – потужний імпульс для вдосконалення системи взаємовідносин між представниками закону та громадянами, це зміна філософії та підходу поліцейських до сприйняття ґендерно-зумовленого насильства. Головним критерієм роботи поліції – є довіра громадян, такий меседж мають донести тренери до представників поліції.

Зокрема регіональний координатор Міжнародного Благодійного Фонду «Українська фундація громадського здоров’я Олена Єсипенко очікує, що результатом проведеної роботи стане трансформація внутрішнього переконання офіцерів поліції: «Неприпустимість вчинення насильства та безумовність протидії йому з боку поліцейських, - каже Олена, - ось чого очікує суспільство від правоохоронців. Ми сподіваємось, що результатом нашої роботи стане об’єднання зусиль поліції, соціальних працівників та влади у протидії ґендерно-зумовленому насильству, включаючи домашнє насильство».

Ефективна інформаційна кампанія та постійна комунікація між правоохоронцями та громадянами – ключ до гармонії в громадах Донецької і Луганської областей.

В 2016 році, за оцінками Міністерства внутрішніх справ України, було зареєстровано 127 478 повідомлень про дії, пов’язані з насильством у сім’ї. Насправді, реальна цифра є більшою, лише 30% усіх випадків домашнього та ґендерно-зумовленого насильства офіційно реєструються. У 2016 році, за статистикою поліції Донецької області зафіксовано 4 397 тисяч звернень щодо насилля у родині, 80% випадків порушень скоєно у стані алкогольного сп’яніння.

Програма підготовки працівників поліції впроваджується в межах спільного проекту ООН Жінки та ПРООН «Відновлення управління та сприяння примиренню у постраждалих від кризи громадах України», який фінансується Європейським Союзом, та проекту ПРООН «Верховенство права та правосуддя для громад у постраждалих від конфлікту регіонах України» за підтримки уряду Нідерландів.

В Україні тривають реформи Національної поліції та децентралізації, об’єднання територіальних громад. В Донецькій області сформовані команди патрульних офіцерів поліції, ключовими завданнями яких є: забезпечення громадського порядку та безпеки, охорони прав і свобод людини та запобігання, виявлення і припинення правопорушень. Тривалий час органи внутрішніх справ сприймалися лише як каральний орган, який мало чим може допомогти у вирішенні проблем, таких як насильство щодо жінок та насильство в сім’ї.

Ґендерно-зумовлене та домашнє насильство – надзвичайно серйозна проблема в українських сім’ях, яка дуже часто залишається прихованою. В умовах конфлікту та переміщення населення підвищений рівень стресу та труднощів виливається у зростання цього явища.

Сучасна реформа Національної поліції спрямована на те, щоб налагодити взаємодію поліції та громади на партнерських засадах, яка базуватиметься на взаємній довірі та спільній відповідальності у реагуванні та протидії насильству.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn