четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

"Жива бібліотека" завітає у Слов’янськ: графік творчих зустрічей

"Жива бібліотека" завітає у Слов’янськ: графік творчих зустрічей

17-19 березня в Краматорську, Слов’янську та Дружківці новий цикл зустрічей проекту "Жива бібліотека". Розмова "за живе" наживо з "живими книгами" - відомими митцями, поетами, музикантами.

Спікери зустрічі:

• Остап Микитюк. Калушчанин. Молодий сучасний поет та прозаїк. Член мистецького руху «Вулична поезія». Один з авторів збірки «Нас. Троє». Автостопер. Організатор культурно-мистецьких акцій.

• Вікторія Амеліна. Українська молода письменниця. У 2014 році дебютувала в літературі з романом «Синдром листопаду, або Homo Compatiens». У 2015 році книжка була перевидана і номінована на премію Валерія Шевчука, де увійшла до короткого списку.

З дитинства мріяла бути письменницею, однак обрала сферу IT і десять років працювала програмістом і менеджером у міжнародних компаніях. Водночас об’їздила півсвіту: від Непалу до Силіконової долини. Наразі завершила кар’єру в IT і присвятила себе письменництву.

«Я прожила чужих тринадцять років. Звучить жахливо, але ж це одне з найважливіших письменницьких умінь – влізти у чужу шкуру, відчути не своє життя, – говорить Вікторія. – Цей досвід створив теперішню мене…»

• Олег Каданов. Соліст, автор пісень гурту «Оркестр Че». Учасник волонтерських виступів для військових.

Стиль visual art rock. Гурт утворився в 2002 році у Харкові. На вечірніх сейшнах в гуртожитку театрального інституту познайомилися Олег Каданов (соліст, автор пісень), Сергій Савенко (кларнет) і Михайло Кабанов (перфоманс). Пізніше до групи приєдналися Максим Морозов (альт) і Костя Сальніков (дарбука).

Концепція гурту — злиття театру і музики.

В 2003-му був записаний перший демо альбом «Люди. Риби. Птахи.». З того часу почалися концерти в Харкові і по всій Україні.

Оркестр Че брали участь в унікальному проекті з відомим українським письменником Сергієм Жаданом, а також в декількох сумісних концертах з групами 5'nizza, Lюк, Сергієм Бабкіним та ін.

У 2007 році було створено кліп на пісню «Не знаю, де сонце» і «Маяковський». В листопаді 2007 року вийшов альбом «Эйфория закончилась. Happy End.». В лютому 2010 року вийшов альбом «Предчувствие нулевого года». А також кліпи на пісні "Музика Вивальди" і «Волга». З цього періоду гурт переходить до повноцінного "електричного" звучання. У 2012 році виходить альбом "Коллективное Б.". У 2015 Оркестр Че знімає кліп "Час працює на мене" на вірші Сергія Жадана. У 2016 році виходить альбом "*****".

• Автори-учасники збірки «По живому. Околовоенные дневники»

Ія Ківа. Поетеса, перекладач. Донетчанка. Вимушена переселенка. Лауреат Міжнародного фестивалю «Словянські традиції 2013», літературної премії ім. Юрія Каплана, переможець Загальноукраїнського поетичного конкурсу «Малахітовий носоріг» і т.д.

Тетяна Ковалевич. Поетеса. Донетчанка. Вимушена переселенка. Учасник міжнародних літературних фестивалів «Авалгард», «Інтереальність», «Підкова Пегаса»

Ганна Хрипункова. Поетеса. Донетчанка. Працювала головним редактором в компанії «УРА-Інформ. Донбас», політичний оглядач компанії «КіД».

Графік заходів

• 17 березня 2017 року (15.00) – Краматорськ, Книжчин дім. Дитяча центральна бібліотека ім.Пушкіна (вул. Паркова, 14).

• 18 березня 2017 року (12.00) – Слов’янськ, бувший Будинок Залізничників, «Happy-hab» (вул. Привокзальна, 77)

• 19 березня 2017 року (11.00) –Дружківка, Центральна дитяча бібліотека ім. Купріна (вул. Соборна, 13).

Графік додаткових творчих зустрічей узгоджується

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn