четверг, 25 апреля
img

НОВОСТЬ

Світлодіодні лампи і лампи розжарювання: відмінності

Світлодіодні лампи і лампи розжарювання: відмінності

Якщо про лампи розжарювання нічого пояснювати не потрібно, так як вони застосовуються в побуті у величезних масштабах, то що стосується світлодіодних ламп - ситуація інша. Безумовно, в масовому виробництві останній тип освітлення не особливо фігурував до певного моменту, і це не дивлячись на те, що з'явилися світлодіоди півстоліття тому - в 1962 році.

На сьогоднішній день, сфера застосування світлодіодних ламп є значно ширшою, ніж раніше: і освітлення в кімнаті, і вуличне освітлення, і навіть дачні ліхтарі - це далеко не всі області, де знайшли свій притулок дані освітлювальні прилади. Однак, чим це обумовлюється? Невже є настільки велика різниця між світлодіодними лампами, і «лампочкою Ілліча»? Давайте ж розберемося.

Вагомі переваги світлодіодних ламп

Щоб краще розуміти різницю між цими пристроями, давайте дізнаємося про одну важливу величину - люмени (лм). Даною величиною позначається світловий потік, що забезпечує освітлювальний прилад. І якщо вдатися безпосередньо до цифр, то дана величина у ламп розжарювання знаходиться на позначці 10-22 лм / Вт (кількість одержуваного світла за одиницю електрики). У той же час, сучасне світлодіодне освітлювальне обладнання здатне видавати 100-1500 лм / Вт. Даний аспект вказує не лише на економію, а й на потребу меншої кількості освітлювальних приладів, щоб забезпечити більшу площу достатнім рівнем освітлення.

Що ж стосується термінів експлуатації, на яку звертають увагу далеко не всі споживачі, то тут ми можемо спостерігати колосальну різницю. Спіраль у ламп розжарювання здатна прослужити покупцеві протягом, приблизно, 1 тис. Годин, у світлодіодних лампочок даний показник перевищує 50 тис. годин, а часом доходить і до 100 тис.

Що ж стосується цінової політики, то світлодіодна лампочка коштує приблизно в 10 разів дорожче, ніж звичайна лампочка. І якщо Вас цей показник лякає, то відзначимо, що зразкову в таку ж кількість разів вона здатна зменшити рівень енергоспоживання, в порівнянні з лампами розжарювання. Беремо до уваги і те, що світлодіодні лампочки здатні прослужити протягом набагато більшого періоду, і отримуємо колосальну економію на кінець.

Як Ви бачите, вклавшись один раз в світлодіодне освітлювальне обладнання, Ви будете економити на протязі досить довгого періоду. Крім того, Ви позбудетеся від потреби регулярної заміни лампочок, що іноді є досить неприємним процесом для деяких споживачів.

 

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (0)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn