четверг, 18 апреля
img

НОВОСТЬ

«У військкоматах не знали, що робити з таким числом людей, які рвалися на фронт»: бійці Слов’янського полку Нацгвардії про події 2014 року

	 «У військкоматах не знали, що робити з таким числом людей, які рвалися на фронт»: бійці Слов’янського полку Нацгвардії про події 2014 року

Гвардійці розповіли старшокласникам Слов’янської загальноосвітньої школи № 1 про українських добровольців.

Військові перевтілились у вчителів з Новітньої історії у День українського добровольця. Вони розповіли десятикласникам про те, як формувались добровольчі батальйони імені Кульчицького, «Донбас», «Айдар», «Азов», «Київ», «Чернігів», «Херсон» тощо. Очевидці та учасники тих подій поділилися власними спогадами про той складний період.

«Все, як пам’ятаєте, почалося з кримських подій. Я все це бачив на власні очі. Там спецпризначенці країни-агресора почали захоплювати військові частини, але вже тоді, і саме звідти, почався рух опору. Спочатку мирний, далі - збройний. Багато кримчан тоді робили свій вибір. Виїжджали до материкової України, йшли на фронт, воювали на Донбасі, або охороняли український кордон в Херсонській, Харківський, Чернігівській областях – всюди, де була загроза окупації. Кримські татари також почали формувати власні підрозділи, наприклад, батальйон «Аскер», аби визволити землю своїх пращурів від окупантів. Люди шли на все це усвідомлено. Серед перших добровольців було багато колишніх силовиків, для яких присяга на вірність українському народу не була порожнім звуком», − розповів старший офіцер групи по роботі з особовим складом старший лейтенант Андрій Мірошниченко.

«На початку неоголошеної війни бійцям бракувало бронежилетів, транспорту, зброї, але не завзяття та віри в Україну. Люди часто не хотіли, навіть, називати прізвищ, ми знали одне одного лише по позивних, але довіряли, ніби, найближчій людині. Власне, це був один з факторів, які на початку зупинили швидке просування ворога нашою землею. Сторони окопалися і війна перейшла до позиційної фази. Жертв стало менше. У прифронтових містах люди почали жити нормальним життям», − зазначив офіцер групи інформації та комунікації Сергій Молотков.

«Для нас важливо, щоб діти спілкувалися з людьми, які брали безпосередню участь в тих подіях. Які б не маніпулювали тим, чого самі не переживали. Щоб діти могли брати інформацію з «перших вуст», ставити питання. Разом з тим, ми пам’ятаємо, що війна – це травматичний досвід, і тому намагаємося бути максимально обережними у цій сфері», − підкреслила заступник директора з виховної частини Слов’янської ЗОШ №1 Інеса Боднарчук.

Не обійшли й тему мінної безпеки. Військові повторили зі школярами та викладачами правила поводження з вибухонебезпечними предметами.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (1)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth СЕПАР 27 марта 2018 г.   21:41
БРЭШЭ ПАДЛА!!!!!!!!!!СЛАВЯНЦЫ ВСЕГДА ПИ З ДИЛИ БАНДЕРАСОВ!!!!!!!!БЫЛИ В СЛАВЯНСКЕ ОКОЛО 300 БАНДЕРЯТ,КОТОРЫМ ДОСТАВАЛОСЬ РЕГУЛЯРНО ЗА ИХ ЖОВТО-БЛАКЫТНУ ЖОПУ!!!!!!!!!А С ОПОЛЧЕНИЕМ В ДОНЕЦК УШЛО ОКОЛО 28-МИ ТЫСЯЧ СЛАВЯНЦЕВ-И ЭТО ФАКТ!!!!!!!!СКОЛЬКО СЛАВЯНЦЕВ УШЛО К БАНДЕРЯТАМ??????
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn