пятница, 19 апреля
img

НОВОСТЬ

Працівники музеїв Святогірська та Слов’янська побували на Івано-Франківщині

Працівники музеїв Святогірська та Слов’янська побували на Івано-Франківщині

З 2 по 5 жовтня на Івано-Франківщині відбувся ІІ воркшоп «Сучасні методи роботи музею» для працівників музеїв Донецької та Луганської областей. Організатор проекту – Мистецький напрямок Українського кризового медіа-центру за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Воркшоп зібрав близько 40-ка представників музеїв Донбасу і є продовженням проекту «Музей відкрито на ремонт», розпочатого Мистецьким напрямком УКМЦ у 2016 року із залученням Слов’янського і Лисичанського краєзнавчих музеїв. Географія учасників охопила міста і музеї міст сходу України, а саме Краматорськ, Старобільська, Дружківки, Святогірськв, Слов’янськв, Авдіївки, Нескучного, Сонцівки, с.м.т. Графське, Лисичанська, Волновахи, Покровська, смт. Станиці Луганської, Лиманц, смт. Новопсков, Рубіжного, смт. Нікольське, Мілового, смт. Білокуракине, Костянтинівки, cмт. Біловодськ, Кремінної, смт. Новоайдар, Сватового, смт. Троїцьке, смт. Велика Новосілка, села Валер’янівка, Сєвєродонецька та смт. Новотроїцьке.

У перший і другий день музейники знайомилися та  обговорювали проблеми сфери і шляхи вирішення. Свої лекції представили запрошені експерти: Катерина Бадянова і Денис Панкратов провели семінар від «Метод Фонду», Дана Брежєва розповіла про перетворення музею на лабораторію, Євгенія Моляр дискутувала про сучасне краєзнавство на прикладі роботи мистецької ініціативи ДЕ НЕ ДЕ, Саша Долгий говорив про «Музей і міф», звертаючись до досвіду проекту «Музей міста Світлоград», Ольга Гончар представила Музей «Територія Терору» (Львів), Наталія Дзюбенко розповіла про теорію і реальність створення експозиції.

У наступні два дні гості з Донбасу відвідали Державний історико-культурний заповідник «Тустань» та Центр спадщини Вигодської вузькоколійки і обмінялися досвідом із представниками керівництва цих установ.

Наступний етап проекту – відвідання музеїв Донбасу учасників воркшопу організаторами та експертами проекту.

atnt Размещение материалов slavgorod.com.ua на других интернет-ресурсах и СМИ разрешается при условии, что непосредственно в тексте материала не ниже второго абзаца присутствует гиперссылка и текст названия на первоисточник. В случае нарушений, редакция современного сайта городов Славянск и Святогорск оставляет за собой право отстаивать свои права и интересы путем подачи заявлений в правоохранительные и судебные органы, а также в виде соответветствующих публикаций на сайте.

Loading...
Комментарии (1)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

Loading...
img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth Денди 12 октября 2017 г.   18:38
Бандерасты не показали как на кожаной трембите сосюрить "Щеня вмэрло в усраине...!" ???
img

ОПРОС МНЕНИЯ

Что я думаю про Славянск
7 чел. хочу уехать, потому что не вижу развития
3 чел. хотел бы видеть его европейским
2 чел. я хочу здесь остаться и развивать город
2 чел. хороший город для жизни, но нет работы
1 чел. мне не хватает здесь культуры
1 чел. Доволен жизнью в городе
0 чел. надоели политические разборки
0 чел. люблю его, так как прожил всю жизнь
Всего проголосовали
16 чел.
author

0%
Проголосовало: 0 человек(a)
top5 ТОП-5
НОВОСТЕЙ
за 3 дня corn
за 10 дней corn
за 30 дней corn