суббота, 20 апреля

У Слов'янську більше 20-ти років не було української книгарні

top Координатор "Фундація підтримки осіб старшого віку "Вік щастя"

Сама книгарня дуже затишна, персонал привітний, порадять, що обрати, якщо постане питання. До кожної покупки - окремий подаруночок: мені от дісталась закладка, маленький презент, але приємно.

05.01.2018    19:24
  • img1436
  • img3
Вже майже місяць тому відкрилась Книгарня "Є" Слов'янськ, а я тільки вчора вперше до неї дісталась. І це навіть не тому, що не хотіла, а просто не знала про її відкриття, доки сама не прогуглила. У місцевих ЗМІ згадок ніяких, реклами книгарні у місті теж немає, тож мені здається, що більшість про її існування ще й досі не знає.
 
А це прикро, бо місце гідне уваги не лише тому, що це єдина українська книгарня на Донбасі з нині діючих та й у самому Слов'янську більше 20-ти років не було української книгарні.
 
Як на мене відкриття такого закладу всеукраїнського рівня у нашому місті - ще один вагомий внесок у розвиток нової культури Слов'янська. На сайті книгарні під новиною про відкриття знайшла такий коментар: "Бажаю новоствореному колективу успіхів у роботі з товаром у наших краях вельми специфічним".
 
Я особисто не вважаю, що це "вельми специфічний" товар, бо ж це не лише магазин книжок "невідомих" сучасних українських письменників, а книгарня з широким вибором найкращих світових бестселерів, про які знімають кіно та серіали, великою кількістю мотиваційної та бізнес-літератури, навчальної(різних словників, правничих видань), дуже багато гарних, справді подарункових видань за дуже доступними цінами. А якою вони вже мовою написані - то питання останнє. Ну і, звісно, є книги українських письменників. Тож думаю, що тут кожен знайде, що обрати, було б бажання.
 
До того ж є багато літератури англійською мовою, зокрема, класичної. Ну справді, чи не круто, коли гарну книгу можна не замовляти в інтернеті, а прийти, потримати у руках і вибрати, що подобається. До слова про "специфічність", персонал говорить українською як з клієнтами, так і між собою, але і покупці заходять і самі вітаються та говорять українською. Це дуже тішить. Кожен туди і не піде, але і не для цього, думаю, вона відкривалась.
 
Сама книгарня дуже затишна, персонал привітний, порадять, що обрати, якщо постане питання. До кожної покупки - окремий подаруночок: мені от дісталась закладка, маленький презент, але приємно. Що мені сподобалось, так це те, що книжок не дуже багато, але все на видноті. Багато розкладок з цікавою літературою, яка одразу потрапляє в поле зору і одразу видно, що цікавого можна обрати. Та і полиці в основному не високі, тому справді зручно.
 
До слова, Книгарня Є у Вінниці удвічі більша, але книги стоять щільно одне одного під саму гору і губишся, навіть складно іноді знайти що потрібно, не те щоб щось обрати. А тут зручно. І окрема кімната з дитячою літературою, коли була там, то зайшла матуся з маленькою донечкою, вони одразу пішли у ту залу і залишились там хвилин на 20. Це круто і думаю, саме дитяча література буде користуватись найбільшим попитом.
 
Кілька разів проходила повз, помічала, що люди заходять, але хотілося б якось більше інформації, реклами. Сторінка на ФБ у них тільки нещодавно з'явилась, я ось її побачила тільки коли почала писати цей пост. Тому більше роботи онлайн над просуванням цьому місцю точно не завадить, бо ж навіть у маленькому місті без гарної онлайн-роботи профіту для чогось нового буде мало.
 
Загалом, перше враження - мені сподобалось. Коли вийшла звідти було відчуття, що побувала не у Слов'янську, а десь на заході(це дивно, але попри все мене ще й досі можуть осягати такі враження). Тож усім раджу, хто ще не був, а хто вже відвідував, поділіться враженнями, цікаво.
 
Маленька ремарка: на сайті вказано адресу : вул.Василівська, 27. По факту ж, мені здалось, що це вже вулиця Центральна (навпроти магазину "Червона Шапочка" , а не Василівська, бо так вона розташована за рогом, що я й не з першого разу знайшла.
 
Комментарии (3)
Укажите свое имя или войдите через аккаунт в соцсети
Введите цифры указанные на картинке

Уважаемые пользователи, комментарии, не относящиеся к теме материала, а также комментарии, содержащие оскорбительные и нецензурные выражения будут удалены!

img

ПОСЛЕДНИЙКОММЕНТАРИЙ

auth СЕПАР 23 января 2018 г.   22:27
БЕЛОРУС-ТЫ ЯВНО ИЗ КИТАЯ!!!!!!!ДОНБАСС-СТАЛ УКРАИНСКИМ В 1922-М ГОДУ!!!!!!!А ДО ЭТОГО-ИНДУСТРИАЛЬНЫМ ЦЕНТРОМ РОССИИ БЫЛ!!!!!!!
img

НОВЫЕ АВТОРЫ

blog Ольга АЛТУНИНА Депутат горсовета
blog Павел АМИТОВ писатель
blog Павел АМИТОВ писатель
blog Денис КАЗАНСКИЙ Журналист
blog Марина ОЛЕЙНИК начальник управления культуры Славянского горсовета
blog Сергей КУШНАРЕВ Депутат горсовета
blog Наталья БОНДАРЕНКО Координатор "Фундація підтримки осіб старшого віку "Вік щастя"
blog Ольга РЕШЕТИЛОВА Журналист, правозащитница
top5 ТОП-5
за месяц
новости corn
блоги corn
рейтинги corn